Mühürsüz Et Tüketimi Halk Sağlığını Tehdit Ediyor

Mühürsüz Satılan ve Kesilen Etlere Dikkat: Sağlığınızı Tehdit Ediyor

Kebabın başkenti Adana‘da kebapçılardan halk sağlığı uyarısı geldi:

“Mühürsüz etin ne olduğu belli değil”

“Hiçbir imkansızlık, sağlıklık değildir”

ADANA – Adana’da bir kebap ustası, mühürsüz satılan ve tüketilen etlerin kaçak kesim olduğunu vurgulayarak, “Mühürsüz etin nerede kesildiği ve ne olduğu belli değil. Mühürsüz et tüketiminden kaçınmalısınız” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapan firmaları sürekli olarak duyurmaktadır. Adana’da ise birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum işini doğru yapan kebapçıları olumsuz etkilemektedir. Kent genelinde bazı kasap ve restoranların sattığı veya tükettiği mühürsüz etler halk sağlığını tehlikeye atıyor. Uzmanlar, mühürsüz satılan etin kaynağının belli olmaması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’da bir kebap ustası olan Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek orijinal Adana Kebap erkek kuzu etiyle yapılır. Bizler hep erkek kuzu eti ve kaburgası kullanıyoruz. Ben her zaman mühürlü et kullanırım. Benim etlerim mezbahane de kesilir, kaçak kesim olmaz. Ben dana eti, dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Bir işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız” şeklinde konuştu.

“Hiçbir İmkansızlık, Sağlıksızlık Değildir”

Mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna ve kaçak kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığına dikkat çeken Aydın, “Bir işi doğru yapmalısınız. Hiçbir imkansızlık, sağlıksızlık değildir. Tavuk kesilen yerle et kesilen yer ayrı olmalı, bıçaklar da ayrı olmalıdır. Çünkü bu ürünler çabucak bulaşabilir. Sebze yeri, et saklama yeri, tavuk saklama yeri ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesimdir. O et dişi midir, başka bir et midir bilinmez. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir” dedi.

“Hijyen ve Temizliğe Dikkat Ediyorum”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “İlk kez Adana Kebap yedim ve çok beğendim. Bir mekana gittiğimde önce hijyen ve temizliğe dikkat ediyorum. Hijyen ve temizlik benim için çok önemli” şeklinde konuştu. Müşterilerden Gökhan Aslan ise hijyen kurallarına dikkat edilmesinin halk sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı.

  1. Kaynak: İhlas Haber Ajansı / UMUTCAN İŞLEDİCİ – Sağlık

Related Posts

Düşük testosteron: Erkek sağlığının gölgesi

Erkek sağlığında sessiz bir kriz yaşanıyor: Testosteron seviyeleri yıllar içinde fark edilmeden düşüyor. Bu yalnızca cinsellik değil, kalp sağlığını kemik yoğunluğunu ve genel yaşam kalitesine de etkiliyor. Yorgunluk, isteksizlik, kas kaybı unutkanlık… Tansiyon ya da kolesterol için kullanılan bazı ilaçlar da testosteronu baskılıyor. Her erkekte etkisi farklı ama yaygın.

Uzmanı uyardı: Kuru göz hastalığında steroid kullanımına dikkat

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Uğur Tunç, kuru göz hastalığında, sorunun nedenine göre kişiye özel tedavinin şart olduğunu belirtti.

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

İstanbul’da görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necmi Onur Taştan yaşamını yitirdi. 

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Erken teşhiste yeni adım: Alzheimer’da ‘kan testi’ dönemi

Yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu gösterdi.