Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü ve Sağlık İlişkisi

Maydanoz ve limon kürü sağlığımıza zararlı mı? Uzmanlar, bu kürün özellikle kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtiyor.

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Profesörü Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, halk arasında kalp damarlarını açtığına inanılan maydanoz-limon kürü hakkında uyarılarda bulunuyor. Prof. Dr. Bozbaş, bu kürün hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını ve kalp sağlığını ciddi şekilde riske atabileceğini vurguluyor. Toplumda uzun süredir dolaşan ve doğal bir “damar açıcı” olarak bilinen maydanoz-limon kürünün bir şehir efsanesinden ibaret olduğunu belirten Prof. Dr. Bozbaş, “Maydanoz-limon kürü damarları açmaz! Keşke açsaydı, bugün milyonlarca insanı kalp krizinden kaybetmemiş olurduk.” diyor. Prof. Bozbaş, bitkisel çözümlerin doktor kontrolü dışında kullanılmasının halk sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturduğunu vurguluyor.

Bilimsel çalışmaları ve klinik tecrübesiyle kalp ve damar hastalıklarının ancak modern tıp yöntemleri ve uzman gözetiminde tedavi edilebileceğini vurgulayan Prof. Bozbaş, “Toplumda yayılan yanlış inanışlar, hastaların doğru tedaviye ulaşmasını engelliyor. Bu da geri dönüşü zor sonuçlara yol açabiliyor.” şeklinde konuşuyor. Prof. Bozbaş, sağlıklı yaşam için bilimsel bilgiye güvenmenin hayati önem taşıdığını belirterek, “Doğru bilgi hayat kurtarır.” mesajını veriyor. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Erken teşhiste yeni adım: Alzheimer’da ‘kan testi’ dönemi

Yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu gösterdi.

Tıbbiyeliler Sendikası kuruldu: Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız

Yeni kurulan Tıbbiyeliler Sendikası’nın genel başkanı Ziya Aygün, “Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız” dedi.

‘Genç yaş grubunda kanser vakalarında artış yaşanıyor’

‘Genç yaş grubunda kanser vakalarında artış yaşanıyor’

Salmonella ve bacillus cereus’un tehdidi: Uzmanından gıda güvenliğine dair çarpıcı uyarılar

Gıda güvenliği uzmanı Nurten Sırma, ABD’de kabak çekirdeği ve Almanya’da toz zencefilde tespit edilen bakteriler nedeniyle yapılan geri çağırmaların önemini vurguladı. Türkiye’de ise gıda güvenliği ve geri çağırma uygulamalarının yetersiz olduğunu belirten Sırma, ürün izlenebilirliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.