Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin: “Daha iyi sonuçlar için yapay zekayı tehdit edelim”

Yapay Zeka Modelleri Tehdit Edilmeli Mi?

Yapay zeka uygulamalarına yönelik davranışlarınızı hiç düşündünüz mü? Çoğu insanın bu konuda nazik davrandığını biliyor muydunuz? Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin ise yapay zeka modellerine tehditkar bir yaklaşımın daha iyi sonuçlar verebileceğini savunuyor.

Geçtiğimiz hafta All-In-Live Miami’de verdiği bir röportajda Brin, yapay zeka modellerinin fiziksel şiddet tehdidiyle karşılaştığında daha iyi performans gösterdiğini belirtti. Bu iddia yapay zeka topluluğunda şaşkınlık yarattı, çünkü genellikle modellere nazik davranmanın daha etkili olduğu düşünülüyordu.

OpenAI CEO’su Sam Altman daha önce yaptığı açıklamada, yapay zeka modellerine nazik davranmanın aslında elektrik maliyetlerini artırabileceğini vurgulamıştı. Bu durumda kullanıcıların modellere karşı tavrı konusunda farklı görüşler ortaya çıkıyor.

Yapay zeka modellerinden en iyi sonuçları almak için kullanılan prompt komutları giderek daha önemli hale geliyor. Washington Üniversitesi’nden profesör Emily Bender ve meslektaşları, yapay zeka modellerini “stokastik papağanlar” olarak adlandırıyor. Bu modeller genellikle öğrendikleri verileri tekrar ederken, bazen bu verileri beklenmedik şekillerde bir araya getirebiliyorlar.

Yapay zeka güvenlik şirketi Chatterbox Labs’ın CTO’su Stuart Battersby, yapay zeka modellerinin kötü niyetli içeriğe nasıl tepki vereceği konusunun tüm geliştiriciler için önemli olduğunu belirtiyor. Ancak bir modelin tehdit edilerek istenmeyen içerik üretmeye zorlanması, güvenlik riski oluşturabilir.

Illinois Urbana-Champaign Üniversitesi’nde yardımcı doçent olan Daniel Kang, Brin’in iddialarının genellikle anekdotlardan ibaret olduğunu belirtiyor. Kang, kullanıcıların yapay zeka ile nasıl etkileşime geçmeleri gerektiği konusunda daha sistematik deneylerin yapılması gerektiğini savunuyor.

Sonuç olarak, yapay zekaya nasıl davranılması gerektiği konusunda farklı görüşler mevcut. Kimi uzmanlar, modellere tehditkar bir yaklaşımın daha iyi sonuçlar verebileceğini savunurken; bazıları ise nazik bir dilin daha etkili olabileceğini düşünüyor. Kullanıcıların yapay zekaya karşı tutumları da genellikle günlük hayattaki davranışlarına yansıyor. Ancak bu konuda henüz net bir görüş birliği sağlanmış değil.

Related Posts

Grok’tan dün geceyle ilgili ilk açıklama geldi: Kandırıldım

Dün akşam saatlerinden itibaren X’in yapay zeka aracı Grok tarafından verilen yanıtlar gündeme oturdu. Agresif ve argo ifadelerle yanıtlar veren Grok, devlet görevlilerine ve hassas değerler hakkında da ağır cümleler kullandı. Sabah saatlerinde erişim engeli talebi getirilen Grok konuyla ilgili ilk cevabını verdi: Kandırıldım

Dev şirket duyurdu: İnternetin kuralları tamamen değişiyor!

İnternetin büyük bölümüne güç sağlayan altyapı şirketi Cloudflare, ‘internetin kurallarını tamamen değiştirdiğini’ duyurdu.

Mars’tan gelen en ağır taş satışa çıkıyor: Fiyatı 4 milyon dolar olabilir

Dünya’da bugüne kadar bulunan en ağır Mars kökenli göktaşı, bu ay sonunda Sotheby’s müzayede evinde açık artırmaya çıkıyor. 24,67 kilogramlık bu devasa taşın fiyatı 4 milyon dolara kadar çıkabilir.

Ebrar Keskin’den altın madalya

Milli para atlet Ebrar Keskin, Çekya’da devam eden Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmasının 9. ve son ayağında gülle atmada altın madalya kazandı.

Google popüler uygulamayı sessiz sedasız kaldırdı

Google, Apple Watch için sunduğu not alma servisini sessiz sedasız kaldırdı.

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!