Çinli taykonotların Dünya’ya dönüşü ertelendi

CMSA: Dongfıng İniş Sahasındaki Hava Koşulları Uygun Değil

Çin İnsanlı Uzay Programı Ajansı (CMSA) tarafından yapılan açıklamada, İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ndeki Dongfıng iniş sahasındaki hava koşullarının şu an için uygun olmadığı belirtildi.

Açıklamada, taykonotlar Cay Şücı, Song Lingdong ve Vang Haozı’yı taşıyacak olan Şıncou-19 mekiğinin dönüşü için güvenli şartların oluşacağı ileriki günlerde yeniden planlama yapılacağı kaydedildi.

30 Ekim 2024’ten bu yana uzay istasyonunda görev yapan Şıncou-19 taykonot ekibi, 24 Nisan’da gönderilen Şıncou-20 taykonot ekibi ile yörüngede görev devir teslimi yapmıştı.

Related Posts

Turkish Airlines Open 2025 Golf Turnuvası’nda şampiyon belli oldu

Antalya’da düzenlenen Turkish Airlines Open 2025 Golf Turnuvası’nda Fransız sporcu Martin Couvra, şampiyon oldu.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.