CHP Niğde Milletvekili Gürer: Son 7 yılda tekstil sektöründe 298 şirket konkordato ilan etti!

Tekstil Sektöründe Yaşanan Sorunlar Önemli Boyuta Ulaştı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tekstil sektöründeki sorunların giderek büyüdüğünü ve fabrikaların kapanma riskinin arttığını, işsizliğin yükseldiğini belirtti. Gürer, sektördeki ekonomik kayıpların Türkiye’nin dış pazardaki rekabet gücünü olumsuz etkilediğini vurgulayarak, iktidarın destek olması gerektiğini ifade etti.

Tekstil Sektöründe Derinleşen Sorunlar

Gürer, son yıllarda tekstil sektöründe yaşanan sorunların artarak derinleştiğini ve bu durumun sadece sektörü değil, tüm ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtti. Sektörün istihdam ve üretim kapasitesine dikkat çeken Gürer, tekstil ve hazır giyim sektörünün önemini vurgulayarak, sektördeki sorunların tüm ekonomi için ciddi bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin İhracatında Düşüş

Gürer, tekstil sektöründeki sorunların sadece iç piyasayı değil, aynı zamanda ihracatı da olumsuz etkilediğini belirtti. 2022-2024 yılları arasında 145 bin işçinin işsiz kaldığını ve 3,3 milyar dolarlık bir ihracat kaybının yaşandığını açıklayan Gürer, sektördeki faiz politikalarının olumsuz etkileriyle başa çıkmanın zorlaştığını ifade etti.

Gürer, tekstil sektöründeki düşüşün Türkiye’nin yanı sıra dış pazarlar için de olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirterek, AB ve ABD gibi pazarlarda Türk tekstilinin pazar payının azaldığını ve sektörde ihracatın gerilediğini dile getirdi.

Gelecek İçin Endişe Verici Tahminler

Gürer, tekstil sektöründeki şirketlerin yüksek oranda yabancı krediye bağımlı olduğunu ve yüksek faiz oranlarının sektörü sürdürülemez hale getirdiğini belirtti. Önümüzdeki dönemde sektördeki kayıpların artabileceğini ve yaklaşık 30 bin kişinin işsiz kalabileceğini öngören Gürer, iktidarın sektöre destek olması gerektiğini vurguladı.

Sektör temsilcilerinin ve iş insanlarının konuya ilişkin açıklamalarını da dikkate alan Gürer, tekstil ve hazır giyim sektöründe yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Türkiye için önemli bir sektör olan tekstil sektörünün krizden çıkabilmesi için devletin destek sağlaması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Siyanür havuzu tepkisi: Topraklarımıza göz dikiyorlar!

Bölgede yaklaşık 45 yıldır faaliyet gösteren kurşun-çinko-bakır madeni tesisinin atık depolama kapasitesinin artırılması ve ikinci bir siyanür havuzu yapılması planlanıyor. Yeni havuzların, 11 köyün piknik alanı olarak kullandığı meralara inşa …

Muhittin Böcek hibe etti: Kilosunu 700 bin liradan satıyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve kırsalda kalkınmayı desteklemek amacıyla başlattığı projede önemli bir aşamaya geçildi. MUHİTTİN BÖCEK HİBE ETTİ Başkan Muhittin Böcek’in “Yerelden Kalkınma” vizyonu doğrultusunda …

Borsa İstanbul’un en değerli şirketi oldu!

2025’in ilk altı ayında Borsa İstanbul’da en yüksek piyasa değerine sahip şirketler sıralamasında dikkat çekici bir değişim yaşandı. ASELSAN, yılın başından bu yana yüzde 108 oranında değer kazanarak 687,6 milyar liraya ulaştı ve listenin zirvesine …

TÜİK açıkladı: İnşaat maliyet endeksi mayısta arttı

TÜİK açıkladı: İnşaat maliyet endeksi mayısta arttı

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …