Belediyeler Arasında Paylaşım Platformları Kurmalıyız

Marmara Belediyeler Birliğinin (MBB) “Dayanıklılık ve Ötesi” ana temasıyla düzenlediği Marmara Urban Forum (Marmara Uluslararası Kent Forumu-MARUF23) tamamlandı. 148 oturum, 21 teknik inceleme programı ve 386 konuşmacı ile kentsel meseleleri belediye başkanları, uygulayıcılar, akademi ve sivil toplumun katılımıyla tartışmaya açan MARUF23’ün kapanış oturumunda konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘’Çıtamızı yükselterek ilerliyoruz. İyi uygulamaların sahneye çıkacağı deneyim paylaşımı platformları oluşturmalıyız’’ dedi.

 

ÇÖZÜM ÜRETEN KENTLER

Dünya Büyükşehirler Günü’nün de kutlandığı MARUF23’te “Çözüm Üreten Kentler” diyerek yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Büyükakın, ‘’Yeniden düşünmeye ve birlikte hareket etmeye önem vererek devam ettik. Her seferinde çıtamızı yükselterek ilerledik. Az önce düzenlenen MARUF’tan memnuniyet anketinde siz katılımcılarımızın oylarıyla da görüldü ki; çıtamız her seferinde yükseldi. Çok fazla katılım gerçekleşti. Bunda herkesin çok emeği var ama en çok da çok iyi eğitim görmüş genç ekibimizin var. Bu birliğin yönetimi için çok yoğun zamanlarından ayıran belediye başkanlarımıza, 121 partnerimize teşekkür ediyorum. Başta gençler olmak üzere gönüllü olarak çalışanlara da teşekkür ediyorum’’ ifadesini kullandı.

 

BULANLAR ARAYANLARDIR

‘’Bence asıl olan çaba, asıl olan arama’’ diyen Başkan Büyükakın, ‘’Ortaklaşa bir sürekli iyileştirme çabası var. Aramakla bulunmaz ama bulanlar arayanlardır… Meselenin bir arayış olduğunu ve sürekli bir iyileştirme çabası olduğunu unutmadan bu süreçleri yürütüyoruz, ilerliyoruz. Bize yapacağınız geri bildirimlerle daha iyi bir MARUF için ne yapmamız gerektiğini iletirseniz karar alma mekanizmalarını harekete geçirip gereğini yaparız. Akademilerle uygulayıcılar arasında bir iletişim meselesi var. Onların dillerini birbirine tercüme edecek ara yüzlere ihtiyacımız var. Akademinin de dahil olduğu bir akıl sürecinden geçirmezseniz, izlemek için dışardan üçüncü bir göz bize hatalarımızı söylemezse iyileşmeyecek hiçbir zaman. Birinci önerim kurumsallaşma. Kalıcı çalışma gruplarının kurulması. Belediyeler ölçeklerine göre gruplar oluşturarak yerel yönetimleri sürece daha aktif etmeliyiz. İyi şehircilik uygulamalarının aktarılabileceği, iyi uygulamaların sahneye çıkacağı deneyim paylaşımı platformları oluşturmalıyız” açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir