Bahar ve Yaz Aylarında Gıda Zehirlenmeleri Artıyor

Gıda Zehirlenmeleri Artıyor: Uzmanların Uyarısı

Son dönemde gıda zehirlenme vakalarında ciddi bir artış gözleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver, özellikle bahar ve yaz aylarında Salmonella bakterisinin çoğalması için uygun ortam oluştuğuna dikkat çekti.

Salmonella türü bakterilerin sebep olduğu gıda zehirlenmesinin başlıca kaynaklarının iyi pişmemiş tavuk, kırmızı et, yumurta, süt, süt ürünleri ve mayonez gibi soslar olduğunu belirten Alver, bu bakterinin sağlık için ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Bakterinin bulaşma yolları arasında personel hijyenine dikkat edilmemesi, gıdaların yeterince pişirilmemesi, uygun olmayan koşullarda muhafaza edilmesi ve el hijyenine önem verilmemesi gibi faktörlerin yer aldığını ifade eden Alver, gıda zehirlenmesinin önlenmesi için denetimlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Gıda zehirlenmelerinde sık görülen belirtiler arasında halsizlik, mide bulantısı, ateş, karın ağrısı, ishal ve krampların yer aldığını belirten Alver, bu belirtilerle karşılaşan kişilerin vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini dile getirdi.

Salmonella vakalarının artış gösterdiği dönemlerde tavuk, et, sosis, yumurta, balık, mayonez gibi gıdaların tüketilmesinden kaçınılması gerektiğini belirten uzmanlar, gıda güvenliği konusunda halkın bilinçlendirilmesinin önemini vurguladılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

10 bin AKUB üyesi görev başında

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 ilde 10 bin AKUB (Arama Kurtarma Birimi) üyesinin her an göreve hazır olduğunu söyledi.

Çocuklar 23 Nisan’da Eğlenceli Etkinlikte Bir Araya Geldi

Çocuklar 23 Nisan’a özel etkinlikte hem öğrendi hem eğlendi İSTANBUL – Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve …

Faysal Soysal’ın üçüncü şiir kitabı rafta: ‘Gökyaşı’ okurunu bekliyor

Soysal’ın Ebabil Yayıncılık tarafından yayımlanan iki bölümlük kitabında, son on yılda kaleme aldığı toplamda 52 şiiri yer alıyor. Soysal, modern zamanlarının ruhlarımızda yarattığı yorgunluktan, değişen dünya dinamiklerinin içsel sorgulamalarına …

Öğrenciler, Halil Ercan Köroğlu Anısına Fidan Dikti

Görele ilçesinde öğrenciler yaşamını yitiren okul müdür yardımcısı Halil Ercan Köroğlu anısına fidan dikti. Hasan Ali Yücel Ortaokulu 7-A öğrencileri, geçen yıl hayatını kaybeden Köroğlu anısına, Bozcaali Mahallesi’ndeki alanda değişik türlerde 20 …

ÇYDD Eskişehir Şubesi’nden 23 Nisan Mesajı: Çocukların Yaşam Hakkı Esastır

(ESKİŞEHİR) – Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle açıklama yaptı. Son günlerde iş kazalarında hayatını kaybeden çocuklara dikkat çeken Akmen, “Evrensel insan hakları …

23 Nisan Satranç Turnuvası Sonuçlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası, Çiğiltepe Spor Salonu’nda tamamlandı. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ile Spor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir