Gazze savaştan önce nasıl bir yerdi?

Gazze’nin Tarihi ve Kültürel Yapısı Saldırılarla Yıkıldı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu yok etti. Camilerden kiliselere, restoranlardan otellere, limandan futbol stadyumuna kadar birçok yapı enkaza döndü.

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi İsrail’in harabeye çevirdiği Gazze’nin yeniden inşa edileceğini ve bölgenin cazibe merkezi haline getirileceğini iddia ediyor.

Ancak savaş öncesi Gazze, zaten turistik bir yerdi. Şimdi ise pek çok kişi sadece yıkım görüntülerini hatırlıyor.


Gazze Limanı harabeye dönüştü.

Gazze Limanı: Geçmişte Ana Geçim Kaynağıydı, Şimdi Harabe Halde

Örneğin Gazze Limanı, savaşın ilk günlerinde İsrail saldırılarıyla işlevsiz hale geldi. Balıkçılık filosuna ev sahipliği yapan liman, savaş öncesinde halkın geçim kaynaklarından biriydi ve gün batımı keyfi için de tercih ediliyordu.

Gazzeliler artık limanda balık avlamak yerine kıyıdan ağ atarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.


Bölgedeki en eski cami.

Peş peşe Yıkılan Tarihi Yapılar

Büyük Ömer Camii de Gazze Şehri’nde yıkılan tarihi yapılar arasında. İsrail saldırıları sonucu ağır hasar gören camii, bölgedeki en eski camilerden biriydi.

Kayserya Çarşısı ise Gazze ekonomisinin can damarıydı. Eskiden yüzük ve takı alışverişinin gözde mekanı olan çarşı, şimdi yıkık dökük ve bakımsız durumda.


Filistin Stadyumu yerinden edilmiş ailelere sığınak oldu.

Filistin Stadyumu: Barınma Amaçlı Kullanılıyor

Filistin Stadyumu, yerinden edilmiş ailelere geçici barınma sağlıyor. Gazze kulüpleri maçlarını burada yapıyor ve uluslararası futbol takımının antrenman sahası olarak kullanılıyordu.

Related Posts

BTP İl Kongresi’ne ‘Yukarının talimatı var’ engellemesi: Kongre için kiraladıkları salona alınmadılar

Bağımsız Türkiye Partisi, 9. Olağan Kongresi’ni yapacağı salona ücretini ödeyip duyurusunu ödediği halde alınmadı.

Meteorolojiden uyarı üzerine uyarı: Fırtına geliyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz ve Marmara için fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın etkisinin salı günü kaybetmesi bekleniyor.

Özgür Özel, ‘İmamoğlu için pazarlık’ iddialarına yanıt verdi: ‘Dilenecek halim yok’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Hükümetle tutuksuz yargılama pazarlığı” iddialarına “İmamoğlu’nun özgürlüğünü dilenecek halim de yok. Demokrasinin, özgürlüğün pazarlığı mı olur?” diye yanıt verdi. Özel, 1 Mayıs’ta Kadıköy’de olma kararları için de “Bir siyasi partinin işçi sendikalarından rol çalması doğru olmazdı. O nedenle Kadıköy dedik” diye konuştu.

İstanbul’da deprem sonrası hasar tespit raporu: Bin 25 binada hasar var

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor. Depremin ardından 15 bin 13 binada inceleme yapıldı. Bu binalardan bin 25’inin az hasarlı olduğu belirlendi.

Deprem çantasından sonra bir fırsatçılık daha: Sahte deprem uyarı uygulamaları arttı

İstanbul 6,2’lik depremin ardından vatandaşlar önceden haber veren deprem uygulamalarını araştırmaya başladı. Uzmanlar, dijital güvenliğe dikkat çekerek kullanıcıları uyardı.

Depremin ruh sağlığı üzerindeki etkisi: Uzman isimden 7 öneri

Doğal afetler, bireylerin ruh sağlığını derinden etkileyerek travma, kaygı ve depresyon gibi psikolojik sorunlara yol açabilir.  Klinik Psikolog Dr. Yasemin Meriç Kazdal, deprem stresini azaltmanın bazı yollarını paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir